cassiopeia@frederiksberg.dk 38 211 260

Rollespil

Rollespil er et stort, broget monster af forskellige aktiviteter. Det kan være alt fra total teater i den Dunkle Skov, til regeltunge bøger, til brætspil om Dragens skat eller robotternes kamp eller store figurkrigsslag mellem de gemene gobliner og de stolte højelevere. På Cassiopeia dyrker vi det hele så vidt det er muligt.

Det her gør vi på Cassiopeia:

 1. Vi spiller bordrollespil mandag til torsdag aften med faste hold fra kl. 18:00 til 21:30
 2. Vi tager i Søndermarken og spiller LIVE rollespil sammen med fem andre fritidklubber fra Frederiksberg 2 gange om måneden, og det ligger altid på en onsdag fra 15.00 til 18.00.
 3. Hver mandag kl. 15.00 er der MEGAWAR i gården. Det er kamptræning og adskillige slag f.eks. Capture The Flag.
 4. Vi spiller Warhammer Battle mange eftermiddage. Der vil også være turneringer.
 5. Vi har for det meste altid malerværkstedet åbent. Alle kan komme og male deres figurer. Det koster gratis.
 6. Vores våbenværksted har åbent hver mandag og torsdag, men kan derudover også åbne hvis man kommer og spørger.
 7. Vi spiller brætspil og kortspil –Magic, Munchkin, Mordheim, Zombies!!!, RoboRally, Bønnespil mm.

Vores mål for de næste par år er:

 • At male nye hære til Warhammer Battle. Det er for os vigtigt at flere uindviede får mulighed for kæmpe kampe eller måske endda på sigt tage del i vores turneringer og dermed blive en del af vores fællesskab. På den måde behøver man ikke at male en hel hær før man overhovedet kan komme til at spille spillet.
 • At få Liveværkstedet i gang igen. Vi har over en længere periode brugt meget tid på at få Warhammer Battle op at køre, hvilket også nu er lykkedes. Men det har så gjort, at vi har fjernet vores fokus på f.eks. våbenværkstedet. Det skal ændre sig nu, og vi har derfor intentioner om at få ungerne involveret i en større produktion af både våben, skjolde og tøj til Live rollespil.
 • Lave flere arrangementer i samarbejde med de andre fritidsklubber i Frederiksberg Kommune. Vi har i flere år oparbejdet et rigtigt godt samarbejde gennem vores fælles live arrangement Søndermarken, der har kørt siden 2008 og Frederiksberg MiniCon, et endags bordrollespilsarrangement, vi har kørt to gange det forgange år. Det er vores håb og intention at dette samarbejde skal udvides til større og flere fælles projekter, så som live rollespils weekend arrangementer, Warhammer turneringer etc.
 • At komme mere ud af huset. Der er rundt omkring i det ganske land et væld af Warhammer turneringer, Liverollespils arrangementer, rollespilsconventions og masser af foreninger, der laver alle former for rollespilsrelaterede events, man sagtens kunne tage ungerne med til. På denne måde vil de også kunne se at rollespil som hobby er udbredt i et omfang man slet ikke oplever, når man blot går rundt på Cassiopeia. Det er vigtigt at komme ud af sin osteklokke i ny og næ.

Pædagogiske overvejelser:

  1. Det er vigtigt for os at man i rollespil kan komme ind og få en guidende hånd til en utrolig hobby og opleve et godt fællesskab gennem en kollektiv kærlighed til det eventyrlige.Det er et fællesskab hvor der er plads til alle, uden undtagelse. Vi arbejder ud fra parolen om det fælles tredje, der i al sin enkelthed en fælles interesse. Rollespil er noget børnene går meget op i og noget de kan mærke at vi også går meget op i (faktisk ofte bruger meget mere tid på end ungerne). Det er vigtigt, tror vi, at børnene kan mærke at vi virkelig mener det. At det for os ikke kun er et arbejde, men en altopslugende hobby, som kan hjælpe dem i deres fælles oplevelse af rollespil. Og netop fordi at man har med en fælles interesse at gøre, noget alle brænder for, er det muligt at motivere ungerne til at udvikle sig og stille krav til dem. Få dem til at blive bedre rollespillere og bedre kammerater. Vi ser unge, der før har store problemer med at holde koncentrationen i 2 minutter af gangen, spille en sort elver i et live rollespil 6 timer i træk uden at gå ud af rollen en eneste gang. Det er fordi de vil det og elsker det, og ved at i rollespil er der ingen der dømmer dem ud fra hvordan de er i skolen eller derhjemme. Her ser man kun den rolle vedkommende spiller og tager stilling til det. Forcen ved rollespil er at rollespil er en holdopgave. Det er os mod verden og ikke os mod hinanden. Man er sammen. Det gælder ikke om at vinde over de andre på holdet, men om at leve sig ind i en rolle og hjælpe hinanden så man til sidst kan stå på sejrsskammelen sammen.

 

  1. Du kan se vores arrangementer sidste år ved at

klikke her